Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський про доповіді розвідок: «окупант спробує посилити штурмові дії»


За словами президента, на Ставці також заслухали доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського «щодо тих напрямків, де найбільш гаряче»
За словами президента, на Ставці також заслухали доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського «щодо тих напрямків, де найбільш гаряче»

Росія навесні і влітку спробує посилити штурмові й наступальні дії, заявив у вечірньому зверненні 15 квітня президент України Володимир Зеленський, посилаючись на звіти розвідки, озвучені під час засідання Ставки верховного головнокомандувача.

«Дві важливі доповіді розвідок – керівника Служби зовнішньої розвідки Іващенка та керівника ГУР Буданова – щодо російських дій навесні та влітку. Того, до чого ми повинні бути готовими – у всіх форматах можливих ворожих дій. Очевидно, що божевілля в Кремлі досі сильне, окупант спробує посилити штурмові дії, наступальні. Будемо відповідати», – заявив Зеленський.

За словами президента, на Ставці також заслухали доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. «Щодо тих напрямків, де найбільш гаряче. Окрема увага – боям за Часів Яр, боям на Покровському напрямку, на Куп’янському», – сказав Зеленський, не навівши подробиць.

Читайте також: Сирський каже, що російські війська отримали завдання захопити Часів Яр до 9 травн

У вечірньому зведенні український Генштабі повідомив, що протягом доби на фронті було 87 бойових зіткнень, найбільше атак військ РФ зафіксовано на Бахмутському і Новопавлівському напрямках.

Раніше міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що ситуація на східному напрямку – напружена, а російські сили зосередились для прориву західніше від Бахмута.

14 квітня американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті заявив, що Росія атакує на трьох напрямках, «щоб знизити оборонні можливості України в умовах нестачі зброї».

Минулого тижня видання Financial Times з посиланням на українських та західних посадовців писало, що Росія, можливо, готується до широкомасштабного наступу наприкінці весни або влітку з наміром захопити більшу частину Донецької, Херсонської, Луганської і Запорізької областей.

Форум

XS
SM
MD
LG