Доступність посилання

ТОП новини

В аеропортах Києва і на кордоні в Закарпатті пасажирам з Італії будуть міряти температуру – прикордонники


В Італії повідомили про п'яту смерть від коронавірусу та понад 200 інфікованих
В Італії повідомили про п'яту смерть від коронавірусу та понад 200 інфікованих

Пасажирам, що прибувають до аеропортів «Бориспіль» і «Жуляни»регулярними рейсами з Італії, з вечора 24 лютого, будуть міряти температуру, заявив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

«Сьогодні з 20:00 усі прямі рейси... усі пасажири, які прилітають на в'їзд в Україну, проходитимуть температурну перевірку. Я наголошую, це аеропорти «Бориспіль» і «Жуляни». З інших аеропортів жодні регулярні рейси не здійснюються», – сказав Дейнеко.

Також, за його словами, Держприкордонслужба з 8:00 25 лютого запроваджує перевірку температури тіла пасажирів з Італії в автомобільному пункті пропуску «Тиса» в Закарпатській області.

«Там буде також забезпечено температурну перевірку всіх транспортних засобів і пасажирів, які слідують на них, з метою запобігти потраплянню осіб з ознаками коронавірусу», – сказав він.

За словами Дейнеко, цей пункт пропуску поблизу міста Чоп Закарпатської області є найбільш потенційно небезпечним, бо в більшості випадків транспортні засоби, які прямують з Італії до України і навпаки, використовують саме цей пункт пропуску.

«Прямого пасажирського автобусного сполучення там немає... Там виконуються нерегулярні рейси, приблизно 500 мікроавтобусів на тиждень, що перетинають державний кордон з України до Італії і в протилежному напрямку, які використовують наші співвітчизники, котрі перебувають на заробітках в Італії», – сказав голова Держприкордонслужби України.

Також голова Держприкордонслужби зазначив, що є ще три пункти пропуску на кордоні з Угорщиною, проте вони «менш активні» і там також вживатимуть «необхідних заходів».

Раніше Міністерство закордонних справ України закликало українських туристів утриматися від подорожей до провінцій, де виявлено спалах коронавірусу COVID-19.

Йдеться про італійські регіони Ломбардія, Венето, Емілія Романья та П’ємонт.

В Італії повідомили про п'яту смерть від коронавірусу та понад 200 інфікованих.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі зареєстрували понад 79 тисяч випадків коронавірусу COVID-19. Через хворобу померли 2 619 людей. При цьому понад 25 тисяч людей уже одужали.

XS
SM
MD
LG