Доступність посилання

ТОП новини

На тлі початку атаки Ірану Білий дім пообіцяв Ізраїлю «непохитну підтримку»


У Білому домі заявили, що команда нацбезпеки регулярно інформує президента Джо Байдена про ситуацію
У Білому домі заявили, що команда нацбезпеки регулярно інформує президента Джо Байдена про ситуацію

Іран почав повітряний удар по Ізраїлю, атака, ймовірно, триватиме кілька годин, заявив Білий дім.

Як заявила речник Ради національної безпеки Адрієн Уотсон, команда нацбезпеки регулярно інформує президента Байдена про ситуацію, і він зустрінеться з ними сьогодні вдень.

«Президент Байден чітко заявив: наша підтримка безпеки Ізраїлю є непохитною. Сполучені Штати будуть підтримувати народ Ізраїлю та підтримувати його захист від цих загроз з боку Ірану», – заявили в Білому домі.

Раніше в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що Іран запустив десятки безпілотних літальних апаратів у напрямку Ізраїлю, час польоту може тривати кілька годин. Ізраїльські військові заявили про готовність відбивати атаку.

Два джерела в іракських службах безпеки повідомили Reuters, що десятки безпілотників були зафіксовані, коли вони летіли з Ірану в напрямку Ізраїлю.

Атака з боку Тегерана очікується в Ізраїлі після ймовірного ізраїльського авіаудару по комплексу іранського посольства в Дамаску, Сирія, на початку минулого місяця, в результаті якого загинули два бригадних генерали.

Лідери Тегерана попередили про удар у відповідь, в той час як лідери США, в тому числі президент Джо Байден, застерегли Іран від будь-якого нападу на Ізраїль, заявивши, що Вашингтон буде повністю підтримувати Ізраїль.

Напередодні ЗМІ з посиланням на джерела писали про ймовірний удар Ірану по Ізраїлю. Про його ймовірність також попереджав, зокрема, президент США Джо Байден. Медіа писали, що удар Ірану може би бути комбінованим – з використанням безпілотників та ракет.

Читайте також: На тлі загроз з боку Ірану Ізраїль посилює готовність військ, скасовує шкільні екскурсії

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу в телезверненні в суботу ввечері заявив про те, що влада країни готова до можливої прямої атаки з боку Ірану. Він закликав жителів Ізраїлю чітко дотримуватись розпоряджень Командування тилу. Раніше ізраїльські військові розпорядилися протягом двох днів закрити всі освітні установи в Ізраїлі.

Форум

XS
SM
MD
LG