Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Японії оголосив про відставку за станом здоров’я


Голова уряду Японії Сіндзо Абе на пресконференції, Токіо, 28 серпня 2020 року
Голова уряду Японії Сіндзо Абе на пресконференції, Токіо, 28 серпня 2020 року

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, який перебуває на посаді з 2012 року, оголосив про складення повноважень за станом здоров’я.

«Я ухвалив рішення піти з посади прем’єр-міністра. Я хотів би вибачитися перед народом Японії», – заявив 65-річний Абе 28 серпня на своїй першій із середини червня пресконференції. Серед іншого він висловив жаль, що так і не підписав мирний договір з Росією.

Раніше агентство Kyodo повідомило, що прем’єр вирішив піти у відставку через хронічну хворобу – виразковий коліт, яка стала заважати йому мати «здорові судження». У серпні Абе двічі потрапляв до лікарні.

Абе не став призначати тимчасового виконувача обов’язків прем’єра. Він продовжить виконувати свої функції, поки владна Ліберально-демократична партія Японії не представить кандидатуру нового голови уряду.

Вперше Сіндзо Абе очолив уряд Японії у вересні 2006 року. Через рік він подав у відставку за станом здоров’я. Абе переобрали на посаду прем’єра в грудні 2012 року. Серед усіх голів урядів Японії він лідирує за кількістю безперервних днів перебування на посаді.

XS
SM
MD
LG