Доступність посилання

ТОП новини

З 1 травня у Києві та області запустять систему відеофіксації порушень правил на дорозі – МВС


Президент Володимир Зеленський ознайомився з роботою системи автоматичної фіксації перевищення швидкості, Київ, 12 березня 2020 року
Президент Володимир Зеленський ознайомився з роботою системи автоматичної фіксації перевищення швидкості, Київ, 12 березня 2020 року

Міністерство внутрішніх справ з 1 травня має намір запустити в штатному режимі роботу системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері гарантування безпеки дорожнього руху в Києві таобласті, повідомила пресслужба МВС.

«Встановлення стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) буде здійснюватись на аварійно-небезпечних місцях (ділянках) та місцях концентрації ДТП автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення вулиць і доріг у містах та інших населених пунктах за погодженням із відповідним уповноваженим підрозділом Національної поліції. На початок запуску системи буде встановлено 50 приладів контролю, із них: 20 приладів у місті Києві, 30 приладів на дорогах державного значення Київської області», – йдеться в повідомленні.

Перелік вулиць, де будуть встановлені камери фотовідеофіксації дорожнього руху, можна переглянути тут.

Президент України Володимир Зеленський висловив побажання, щоб система фіксації адміністративних правопорушень у сфері гарантування безпеки дорожнього руху після апробації в Києві та області запрацювала потім по всій країні.

«Глава держави наголосив, що смертність від ДТП за кількістю людських жертв можна порівняти з війною. Але, на відміну від війни, безпека на дорогах залежить виключно від громадян», – повідомляє пресслужба президента.

На сьогодні за перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, в Україні передбачений штраф у розмірі 255 гривень, за перевищення на понад 50 км/год – 510.

XS
SM
MD
LG