Доступність посилання

ТОП новини

Через канадську тренувальну програму UNIFIER пройшли 14 тисяч українських військових – посол


Шевченко: в Україні є 200 канадських інструкторів, які щоденно тренують українських солдатів і офіцерів
Шевченко: в Україні є 200 канадських інструкторів, які щоденно тренують українських солдатів і офіцерів

Понад 14 тисяч українських військових пройшли через тренувальну програму UNIFIER, повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Йдеться про тренувальну місію UNIFIER. Навіть зараз, коли ми говоримо, в Україні є 200 канадських інструкторів, які щоденно тренують українських солдатів і офіцерів. Через цю тренувальну програму, починаючи з 2015 року, пройшло вже більш ніж 14 тисяч українських солдатів і офіцерів. Це велика цифра», – сказав Шевченко в ефірі програми «Суботнє інтерв’ю».

За його словами, військові, які пройшли через цю програму, стверджували, що вона допомагає врятувати життя.

«Це означає, що в конкретній бойовій ситуації люди мають ті навики, які їм дозволять врятувати своє життя, вберегтися від поранення або вберегти свого побратима, який є поруч. Це безцінна допомога», – додав посол.

Він наголосив, що тренувальна місія UNIFIER працює у дві сторони.

«Тому що канадці так само навчаються від наших бійців. І коли я супроводжував канадського прем’єр-міністра [Джастін] Трюдо на Яворівський полігон, для мене було надзвичайно приємно чути, як канадські військові розказують своєму прем’єр-міністру про ті уроки, які вони отримали від українських військових. І справді все логічно. Зараз наші військові мають унікальний досвід по протидії другій найпотужнішій армії світу», – зазначив Шевченко.

У межах місії UNIFIER близько 200 канадських військових інструкторів приїжджає до України кожні шість місяців. Програма стартувала у вересні 2015 року і триватиме до кінця березня 2022 року.

XS
SM
MD
LG