Доступність посилання

ТОП новини

Вибухи на складах у Казахстані: постраждали десятки людей, троє – у тяжкому стані


Вибухи, що призвели до пожежі, сталися на військовому складі біля міста Арись вранці 24 червня 2019 року
Вибухи, що призвели до пожежі, сталися на військовому складі біля міста Арись вранці 24 червня 2019 року

Внаслідок вибухів і пожежі на військових складах на півдні Казахстану постраждали десятки людей, троє з яких у тяжкому стані, повідомляють медики.

Зокрема, в лікарню міста Шимкента доставили близько десятка постраждалих після вибухів на складі поблизу міста Арись Туркестанської області. Головний лікар міської клінічної лікарні № 1 Абилай Донбай повідомив казахській службі Радіо Свобода, що стан трьох людей – тяжкий. Вони перебувають у відділенні реанімації. Крім того, в Отирарській районній лікарні надано допомогу 34-м постраждалим через вибухи.

Влада Туркестанської області Казахстану оголосила в регіоні режим надзвичайної ситуації і повідомила про необхідність евакуації всіх жителів міста. За заявами влади, 15 пунктів евакуації відкриті в місті Шимкенті.

Раніше Міністерство оборони Казахстану повідомляло, що на військовому сховищі поблизу міста сталася пожежа, вибухнули боєприпаси. У Міноборони заявляли, що жертв і постраждалих не було.

Понад 10 років тому, в березні 2009 року, за два кілометри від міста Арись на складах науково-виробничого об’єднання, розташованих поблизу військової частини Міноборони, загорілися вибухові речовини і почали вибухати боєприпаси, призначені для утилізації. Внаслідок вибухів тоді загинули чотири людини, 16 людей були поранені.

XS
SM
MD
LG