Доступність посилання

ТОП новини

Кемерон: підтримка України є «життєво важливою», Британія продовжить допомагати до перемоги


Британський міністр пообіцяв продовження підтримки українського народу з «наближенням зими».
Британський міністр пообіцяв продовження підтримки українського народу з «наближенням зими».

Міністр закордонних справ Британії Дейвід Кемерон, який відвідав Україну з візитом, заявив, що підтримка України у боротьбі проти агресії РФ є «життєво важливою», а Велика Британія і партнери підтримуватимуть Україну «стільки часу, скільки буде потрібно».

«Підтримка України проти агресії Путіна є життєво важливою, тому я радий зробити цей мій перший візит як держсекретаря. Росія вважає, що вона може перечекати цю війну, і що Захід зрештою переключить свою увагу кудись інше. У моїх перших переговорах з президентом Зеленським у моїй новій ролі я чітко дав зрозуміти, що Велика Британія і наші партнери підтримуватимуть Україну та її народ стільки часу, скільки буде потрібно для досягнення перемоги», – заявив Кемерон.

Британський міністр пообіцяв продовження підтримки українського народу з «наближенням зими».

У рамках візиту міністр закордонних справ привітав запуск нової програми «Unity Facility» між британською компанією Marsh McLennan та українським урядом, яка забезпечить доступне страхування доставки зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі з чорноморських портів України.


Як зауважили в британському уряді, за останні 3 місяці Україна відтіснила Росію в Чорному морі та відкриває життєво важливі морські торговельні шляхи для української економіки та світових поставок продовольства.

У Києві міністр закордонних справ Девід Кемерон зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Кулебою та прем’єром Денисом Шмигалем.

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Дейвід Кемерон 13 листопада став новим міністром закордонних справ Сполученого королівства. На цій посаді він змінив Джеймса Клеверлі, який перейшов на позицію міністра внутрішніх справ.

Велика Британія надала Україні військової допомоги на суму 4,6 мільярда фунтів стерлінгів (5,5 мільярда доларів).

Форум

XS
SM
MD
LG