Доступність посилання

ТОП новини

Кемерон розповів, про що йшлося під час його зустрічі з Трампом


Девід Кемерон каже, що допомога Україні є інвестицією в безпеку Сполучених Штатів.
Девід Кемерон каже, що допомога Україні є інвестицією в безпеку Сполучених Штатів.

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що його зустріч з найімовірнішим кандидатом від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональдом Трампом була приватною.

«Щодо моєї зустрічі з президентом Трампом, то вона повністю відповідала прецеденту, коли міністри уряду зустрічалися з опозиційними політиками напередодні виборів…Так що все це цілком доречно, але це була приватна зустріч», – сказав він на пресконференції у Вашингтоні.

За його словами, під час зустрічі обговорювали геополітичні питання, такі як Ізраїль і Газа, Україна, майбутнє НАТО.

«Щодо України, то найкраще, що ми можемо зробити цього року, – це допомогти українцям продовжити цю боротьбу…Небезпека в тому, що ми не надаємо їм підтримки, якої вони потребують, і я наводжу цей аргумент кожному, хто мене слухає. Я стверджую, що це надзвичайно хороше співвідношення ціни і якості для Сполучених Штатів і для інших. Це інвестиція в безпеку Сполучених Штатів. Ось що я хотів би сказати», – додав Кемерон.

Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон, який перебуває з візитом в США, також мав обговорити з високопоставленими республіканцями розблокування коштів для України. У Вашингтоні Кемерон провів переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном.

Читайте також: «Очікую, що це станеться протягом кількох тижнів»: сенаторка США про погодження допомоги Україні

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Форум

XS
SM
MD
LG