Доступність посилання

ТОП новини

«Обидві наші країни вимагають цього від себе та інших» – Блінкен про розмову з Кемероном щодо допомоги Україні


Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон проводять спільну пресконференцію у Вашингтоні, 9 квітня 2024 року
Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон проводять спільну пресконференцію у Вашингтоні, 9 квітня 2024 року

Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з британським міністром закордонних справ Девідом Кемероном допомогу Україні.

«Ми говорили про необхідність надання допомоги Україні зараз у вигляді додаткових боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, артилерії. Ми обидва чули минулого тижня від українського міністра закордонних справ Кулеби про нагальні потреби. Обидві наші країни вимагають цього від себе і вимагають від інших», – сказав він на спільній з Кемероном пресконференції.

Читайте також: Бербок після Ради Україна – НАТО: системи ППО «потрібні Україні зараз»

У цьому контексті він згадав про запит адміністрації Джо Байдена до Конгресу, назвавши його «нагальним і необхідним». Оскільки Палата представників повернулася до роботи, Блінкен висловив сподівання, що проєкт буде винесений на розгляд Палати представників і проголосований якнайшвидше.

Держсекретар США також повідомив, що з главою МЗС Британії шляхи посилення зусиль щодо запобігання передачі зброї та матеріальних засобів до Росії для використання в Україні.

Девід Кемерон у свою чергу, коментуючи свої переговори у Вашингтоні щодо допомоги Україні, насамперед згадав про протиповітряну оборону.

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт. Значна частина республіканців орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Форум

XS
SM
MD
LG