Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба та Кемерон обговорили пошук та доставку до України систем Patriot


Система протиракетної оборони «Patriot» в аеропорту Сліач, Словаччина, 6 травня 2022 року
Система протиракетної оборони «Patriot» в аеропорту Сліач, Словаччина, 6 травня 2022 року

Під час телефонної розмови Дмитро Кулеба обговоив з державним секретарем у закордонних справах Великої Британії Девідом Кемероном пошук та доставку систем Patriot до України, повідомляє 8 квітня пресслужба МЗС.

«У розвиток переговорів в штаб-квартирі НАТО минулого тижня, ми скоординували наступні кроки щодо пошуку та доставки в Україну додаткових систем протиповітряної оборони, насамперед систем Patriot», – йдеться у повідомленні.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україні потрібно 25 систем Patriot, по 6-8 батарей у кожній.

Після переговорів в штаб-квартирі НАТО міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Німеччина ініціює аналіз наявних у світі батарей Patriot та інших систем протиповітряної оборони й комбінацій, необхідних для їх передачі Україні.

Читайте також: Бербок після Ради Україна – НАТО: системи ППО «потрібні Україні зараз»

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ на брифінгу 4 квітня сказав, що союзники НАТО вже переглядають власні запаси, щоб надати Україні системи протиповітряної оборони, і можуть оголосити про це впродовж кількох днів.

Напередодні Кулеба вказав на те, що Україна наразі є єдиною країною в світі, яка мусить «майже щодня» відбивати удари балістичних ракет. Він закликав передати до ЗСУ «всі системи Patriot у світі, які можуть бути надані Україні».

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Також 25 березня РФ атакувала Київ балістичними ракетами, 10 людей постраждали.

Форум

XS
SM
MD
LG