Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський розповів, скільки систем Patriot потрібно, щоб «закрити Україну повністю»


Щоб закрити Україну повністю, потрібно 25 систем Patriot, по 6-8 батарей у кожній, зазначив президент Володимир Зеленський
Щоб закрити Україну повністю, потрібно 25 систем Patriot, по 6-8 батарей у кожній, зазначив президент Володимир Зеленський

Щоб закрити Україну повністю, потрібно 25 систем Patriot, по 6-8 батарей у кожній, зазначив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю загальному телемарафону.

«Усі наші партнери про це прекрасно знають, навіть знають точки, де повинні стояти відповідні системи і діяти. Системи Patriot або аналоги, є кілька аналогів у світі, вони працюють також дуже непогано», – сказав Зеленський.

Глава держави додав, «може виглядати так, що йдеться про велику кількість систем, але й територія України велика».

Як зазначив Зеленський, Росія продовжуватиме атакувати українську енергосистему.

«Я вважаю, ми зможемо пройти цей шлях, ми багато енергообʼєктів змогли захистити ППО і іншим захистом першого, другого і третього рівня. Але є ракети, проти яких ці захисні системи не працюють, на жаль. І тут може спрацювати тільки Patriot або аналог», – сказав Зеленський.

У цьому випадку, як сказав Зеленський, «доводиться обирати, який об’єкт, яке місто захистити».

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Німеччина ініціює аналіз наявних у світі батарей Patriot та інших систем протиповітряної оборони й комбінацій, необхідних для їх передачі Україні.

Голова української дипломатії не зміг назвати терміни, коли робота може завершитися конкретними результатами, однак висловив переконання, що вони точно будуть.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, зі свого боку, зазначила, що учасники Ради «чітко почули» голову українського МЗС.

Напередодні Кулеба вказав на те, що Україна наразі є єдиною країною в світі, яка мусить «майже щодня» відбивати удари балістичних ракет. Він закликав передати до ЗСУ «всі системи Patriot у світі, які можуть бути надані Україні».

Росія в березні здійснила низку ракетних атак по Україні, в тому числі, 22 березня – найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Також 25 березня РФ атакувала Київ балістичними ракетами, 10 людей постраждали.

Форум

XS
SM
MD
LG