Доступність посилання

ТОП новини

Керівник «Укравтодору» у липні отримав 364 тисячі гривень зарплати – #Точно


Виконувач обов’язків голови Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак у липні отримав 364 693 гривні заробітної плати. Така інформація міститься у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

У жовтні 2016 року Славомір Новак був призначений Кабінетом міністрів України виконувачем обов’язків «Укравтодору», паралельно отримавши громадянство України.

У вересні 2017 році в одному зі своїх інтерв’ю Славомір Новак зазначив: якщо в Україні відновлювати по п’ять тисяч кілометрів доріг на рік, то на це б знадобилося приблизно 50 мільярдів гривень щорічно. При цьому, за його словами, протяжність доріг в Україні становить 170 тисяч кілометрів, з яких 50 тисяч – дороги державного значення.

Окрім цього, він заявив, що не бачить нічого поганого в піарі політиків на ремонті дорожнього покриття в Україні.

До чиновницької кар’єри в Україні очолював Міністерство транспорту і водного господарства в Польщі (у 2011-2013 роках), крім цього, перебував у складі польського законодавчого органу – Сейму. Там він відповідав за транспортні плани та інвестиції при підготовці Польщі до континентального футбольного турніру «Євро-2012».

В одному зі своїх інтерв’ю Новак зазначив, що найбільшим успіхом вважає фундаментальну реформу польських залізниць, яку свого часу вдалося провести.

До звільнення Новака з посади міністра транспорту і водного господарства Польщі його підштовхнув скандал зі швейцарським годинником Ulysse Nardin вартістю 5,5 тисяч доларів, який він не вніс у декларацію.

XS
SM
MD
LG