Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ вирішили не карати прокурорів зі «справи Кернеса»


Київський райсуд Полтави 10 серпня закрив справу проти Кернеса і його охоронців, мотивувавши це тим, що прокурори систематично не з’являлися на дебати у справі
Київський райсуд Полтави 10 серпня закрив справу проти Кернеса і його охоронців, мотивувавши це тим, що прокурори систематично не з’являлися на дебати у справі

Керівництво Генеральної прокуратури України вирішило не карати двох прокурорів, які представляли сторону обвинувачення під час розгляду справи міського голови Харкова Геннадія Кернеса в полтавському суді, повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Київський райсуд Полтави 10 серпня закрив справу проти Кернеса і його охоронців, яких звинувачували у викраденні, побитті і загрозі вбивством двом учасникам Євромайдану, мотивувавши це тим, що прокурори систематично не з’являлися на дебати у справі.

«Обидва правоохоронці своєчасно повідомили суд і своє керівництво про перебування на лікарняному через хворобу. Відповідні медичні довідки були належно оформлені та надані. Тому підстав для накладення дисциплінарного стягнення на прокурорів немає», – написав Лисенко у Facebook.

Читайте також: Пошесть захопила Генпрокуратуру – експерти про закриту справу Кернеса

Після рішення суду про закриття справи Генеральна прокуратура повідомила про намір відкрити кримінальної провадження щодо судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова, який ухвалив це рішення.

Заступник генпрокурора Анжела Стижевська назвала таку мотивацію судді «абсолютною нісенітницею».

Згодом Рада суддів України, яка у зв’язку зі справою зібралася на позачергове засідання, наголосила, що вважає неприпустимими заяви посадових осіб про притягнення до кримінальної відповідальності судді за ухвалення судового рішення.

XS
SM
MD
LG