Доступність посилання

ТОП новини

Мусульмани розпочинають хадж із обмеженнями на проведення через коронавірус


Зазавичай щороку понад 2 мільйони паломників з 180 країн приїжджають до Мекки
Зазавичай щороку понад 2 мільйони паломників з 180 країн приїжджають до Мекки

Мусульманські паломники 29 липня розочали хадж із обмеженнями на проведення через вимушене рішення Саудівської Аравії скоротити кількість людей, яким дозволено брати участь в щорічному релігійному зібранні в місті Мецці.

П’ятиденний ритуал є одним з п’яти стовпів ісламу і кожен працездатний мусульманин зобов’язаний один раз в житті здійснити таку подорож. Щороку понад 2 мільйони паломників з 180 країн приїжджають до Мекки.

Однак в цьому році закордонним паломникам заборонено здійснювати хадж через пандемію.

Натовпи людей, які збираються під час паломництва навколо релігійних місць, створює ризики поширення інфекції в королівстві. За даними Університету Джонса Гопкінса, В саудівській Аравії підтверджено понад 270 тисяч випадків COVID-19 і померли 2789 людей.

Минулого місяця влада Саудівської Аравії заявила, що тільки «дуже обмежена кількість» мусульман різних національностей, які вже проживають в Саудівській Аравії, зможуть здійснити хадж. У повідомленнях йдеться, що число вірян в цьому році оцінюють на рівні до 10 тисяч.

Рішення про заборону хаджу для паломників із-поза меж Саудівської Аравії є першим в сучасній історії королівства.

Ті мусульмани, кому дозволено, проходять температурний скринінг, їм має бути не більше ніж 65 років і без хронічних захворювань.

Пік ритуалу хаджу припадає на 30 липня. Час хаджу визначається положенням місяця, відповідно до ісламського місячного календаря.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG