Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган розкритикував країни, які називають угруповання «Хамас» терористичним


На думку Реджепа Ердогана, організація є «визвольною групою моджахедів, що борються за захист своєї землі та своїх громадян».
На думку Реджепа Ердогана, організація є «визвольною групою моджахедів, що борються за захист своєї землі та своїх громадян».

Президент Туреччини Реджеп Ердоган розкритикував країни, які називають радикальне угруповання «Хамас» терористичним. На думку Ердогана, організація є «визвольною групою моджахедів, що борються за захист своєї землі та своїх громадян». Відповідну заяву він зробив під час виступу у турецькому парламенті.

Крім того, Ердоган повідомив про скасування свого візиту до Ізраїлю. Президент Туреччини зазначив, що Анкара мала намір остаточно нормалізувати відносини з Ізраїлем, але він зловжив доброзичливістю турецької сторони і не зробив кроків у відповідь.

Водночас Ердоган наголосив, що Туреччина готова стати країною-гарантом палестинської сторони у врегулюванні конфлікту з Ізраїлем.

Наприкінці минулого року Ізраїль та Туреччина повністю відновили стосунки на рівні послів. При цьому МЗС Туреччини заявляло, що Анкара продовжить захищати права палестинців.

Відносини між Ізраїлем і Туреччиною різко погіршилися в 2010 році – після інциденту із захопленням ізраїльським спецназом корабля, що вийшов з Туреччини в Сектор Гази. У травні 2018 року Анкара запропонувала послу Ізраїлю в Туреччині залишити країну після акцій протесту в Секторі Гази на тлі 70-ї річниці утворення Ізраїлю та перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму. Тоді у сутичках загинули близько 60 палестинців.

Ісламістське угруповання «Хамас» визнане терористичним в ЄС і США.

Форум

XS
SM
MD
LG