Доступність посилання

ТОП новини

Насильство в поліції: суд узяв під варту ще двох силовиків


Одна зі станцій Харківського метрополітену, ілюстративне фото
Одна зі станцій Харківського метрополітену, ілюстративне фото

Червонозаводський районний суд Харкова визначив запобіжні заходи ще двом підозрюваним у застосуванні насильства до затриманого працівникам сектору патрульної поліції, які несли службу у метрополітені на станції «Південний вокзал» (ч.2 ст.365 КК України).

Як повідомили Радіо Свобода в прес-службі прокуратури Харківської області, обох взяли під варту в залі суду. Прокурор вимагав не визначати заставу обом підозрюваним, але суд задовольнив клопотання лише відносно одного (30-річного старшого сержанта). Іншому підозрюваному (35-річному старшому сержанту) суд визначив заставу у розмірі 140 тисяч гривень. Прокуратура планує подати на це рішення апеляцію.

Наприкінці вересня в рамках спільної спецоперації прокуратури області і управління внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України були затримані четверо працівників сектору патрульної поліції метрополітену. Їм інкримінується одержання неправомірної вигоди та перевищення службових повноважень (ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 КК України). Одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а решту взяв під варту. Наразі на всі чотири запобіжні заходи подані апеляційні скарги. Прокуратура вимагає змінити домашній арешт на тримання під вартою, а адвокати підозрюваних наполягають на пом’якшенні запобіжних заходів.

XS
SM
MD
LG