Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині діяло злочинне угруповання під прикриттям ветеранської організації – СБУ


Служба безпеки України повідомила про затримання учасників організованого угруповання, яке, прикриваючись Харківською міською асоціацією ветеранів АТО, тероризувало місцевих підприємців. Один з учасників угруповання під час затримання загинув через чинення збройного опору.

«Оперативники спецслужби встановили, що група зловмисників нападала на будівельні майданчики, де зводилися об’єкти комерційної нерухомості. Вони застосовували фізичне насильство, знищували і пошкоджували майно, блокували монтажні роботи підприємців. За припинення, зокрема й, фізичного тиску на бізнес, вони від імені громадської ветеранської організації вимагали гроші, нібито на благодійність», – повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що співробітники спецслужби задокументували, що з одного із забудовників зловмисники вимагали 30 тисяч доларів за неперешкоджання його господарській діяльності. Під час передавання останньої частини цієї суми, 20 тисяч доларів, правоохоронці затримали двох організаторів групи. Один з них намагався чинити збройний опір, погрожуючи застосувати проти правоохоронців бойову гранату, зазначили у спецслужбі.

«Проти нападника з дотриманням вимог законодавства було застосовано табельну вогнепальну зброю. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні. На жаль, він виявився колишнім учасником антитерористичної операції», – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

За даними деяких харківських ЗМІ, загиблий служив в одній з частин Національної гвардії, але був звільнений у січні цього року. Після чого очолював організацію ветеранів АТО в одному з районів Харкова.

В СБУ повідомили, що кримінальне провадження розпочато за статтею 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

Операція проводилася спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області. Перевірку правомірності застосування співробітником СБУ табельної вогнепальної зброї здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону сил ООС.

XS
SM
MD
LG