Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ обстріляла житловий будинок у село на Херсонщині, є загиблий – ОВА


Станіслав на Херсонщині після російських обстрілів, травень 2023 року
Станіслав на Херсонщині після російських обстрілів, травень 2023 року

Російські війська обстріляли житловий будинок у село Республіканець на Херсонщині, загинув 64-річний чоловік, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

«Російська артилерія атакувала житловий будинок у селі Республіканець. Через обстріл 64-річний чоловік, котрий був на власному городі, отримав смертельні поранення», – написав він у телеграмі.

За даними влади, за минулу добу російські війська 90 обстрілів Херсонщини, зокрема і Херсон, атакуючи з важкої артилерії, «Градів», танків, гранатометів, БПЛА та авіації.

Олександр Прокудін повідомив, що через ці російські атаки поранені шестеро людей, були влучання у житлові квартали населених пунктів області, будівлі закладу освіти та об’єкта критичної інфраструктури Бериславського району.

Після деокупації восени минулого року Херсон практично щоденно зазнає російських обстрілів. Армія РФ все ще перебуває на лівобережжі Херсонщини, звідки завдає ударів по деокупованих територіях півдня України.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG