Доступність посилання

ТОП новини

Білоруські журналісти написали книгу про роль Білорусі у війні на Донбасі


Книга вийшла у харківському видавництві «Фоліо»
Книга вийшла у харківському видавництві «Фоліо»

Білоруські журналісти Катерина Андреєва та Ігор Ілляш написали книгу «Білоруський Донбас» про роль білорусів у збройному конфлікті на Донбасі.

«Ми намагалися зачепити всі аспекти: від історій білорусів з обох боків конфлікту до нелегальної торгівлі державних підприємств із «ЛНР» і «ДНР», від методів роботи силовиків до інформаційної стратегії білоруської влади», – наголошують автори книги.

Книга вийшла у харківському видавництві «Фоліо» і наразі доступна в електронному форматі.

Передмову до видання написав перший лідер незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич.

«Радянський Союз розпався, але багато в чому тривають будні СРСР: путінська Росія ловить нові і нові душі... Саме ця брехня і змусила багатьох взяти зброю на чужій землі. Брехні не просто потрібно, а життєво необхідно протистояти. Є білоруси, які обрали свій шлях і стали на захист незалежної України – також зі зброєю в руках. Найкраща, на мій погляд, природня протидія – правда. Їй і служить книга «Білоруський Донбас», в якій автори наводять факти без повчань, а слова викриття – без ненависті», – вважає Шушкевич.

Катерина Андреєва та Ігор Ілляш працюють на телеканалі «Белсат» у Мінську, раніше також були авторами проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії.

Радіо Свобода друкуватиме уривки з книги білоруських журналістів.

XS
SM
MD
LG