Доступність посилання

ТОП новини

ОП: медіагрупи домовилися запустити незакодовані супутникові версії телеканалів до 16 березня


На початку листопада 2017 року чотири найбільші українські медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – досягли згоди про кодування відкритих телеканалів на супутнику
На початку листопада 2017 року чотири найбільші українські медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – досягли згоди про кодування відкритих телеканалів на супутнику

Медіагрупи домовилися запустити незакодовані супутникові версії головних українських телеканалів до 16 березня, повідомив Офіс президента України.

«Ми дуже хочемо, щоб це справді була міжнародна версія. Ми вас дуже просимо, щоб це була виважена міжнародна версія і з пріоритетним контентом», – заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом провідних українських медіагруп.

Згідно з повідомленням, оператори супутникового мовлення Xtra TV та Viasat мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення. Таким чином, ці громадяни отримають можливість переглядати закодовані телеканали.

Зеленський запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «ЗЕОНБУД» до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення, вважають в Офісі президента.

Також «ЗЕОНБУД» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

На початку листопада 2017 року чотири найбільші українські медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – досягли згоди про кодування відкритих телеканалів на супутнику. Рішення кілька разів відкладали, але в ніч із 28 на 29 січня 2020 року медіагрупи закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику.

Серед причин рішення закодувати канали – міжнародні зобов’язання українських медіагруп та боротьба з піратством.

XS
SM
MD
LG