Доступність посилання

ТОП новини

У Конгресі США оприлюднили законопроєкт про підтримку України – передбачає понад 60 млрд доларів і надання ATACMS


Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.
Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.

Республіканці в Палаті представників Конгресу США оприлюднили новий масштабний пакет військової допомоги, який, серед іншого, передбачає надання Україні понад 60 мільярдів доларів.

Документ передбачає, що з цих коштів 23 мільярди доларів будуть спрямовані на поповнення американських озброєнь, запасів, які можуть бути використані для військової допомоги Україні.

Також передбачається передача Україні ракет ATACMS, про які давно просить Київ.

«Як тільки стане можливим після набрання чинності цим законом, президент передає уряду України тактичні ракетні системи великої дальності для надання допомоги уряду України в самообороні», – йдеться у документі.

Крім того, пакет військової допомоги пропонує надання 26 мільярдів доларів для Ізраїлю і восьми мільярдів доларів для Тайваню.

Текст законопроєктів був оприлюднений після того, як спікер Майк Джонсон заявив, що голосування буде проведено в суботу, 20 квітня.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон 15 квітня представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню і про пріоритети національної безпеки.

Читайте також: У Білому домі відреагували на пропозицію Джонсона розділити допомогу Україні та Ізраїлю

На тлі удару Ірану по Ізраїлю президент США Джо Байден і лідери Конгресу провели чергову телефонну розмову, присвячену військовій допомозі Україні та Ізраїлю. Як повідомляли в Білому домі, президент заявив про термінову необхідність ухвалення Палатою представників законопроєкту про виділення допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню, раніше вже схваленого Сенатом.

Читайте також: У Держдепартаменті відповіли, чому союзники не захищають Україну від ракет і дронів, як Ізраїль

Сенат США на нічному засіданні 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву. Проте Палата представників, де більшість мають республіканці, досі не розглянула цей законопроєкт.

Президент України Володимир Зеленський цього місяця заявив, що в разі, якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу для протистояння вторгненню Росії, Україна «програє війну».

Форум

XS
SM
MD
LG