Доступність посилання

ТОП новини

Війська РФ вдарили по цивільній інфраструктурі Конотопу – Сумська ОВА


Рятувальники на місці російського удару по житловому будинку в Сумах, 13 березня 2024 року
Рятувальники на місці російського удару по житловому будинку в Сумах, 13 березня 2024 року

Російські військові ввечері 15 березня завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Конотопу на Сумщині, повідомила обласна військова адміністрація.

«На місці працюють всі необхідні служби. Наслідки ракетного удару уточнюються», – йдеться в повідомленні.

Водночас в ОВА повідомили, що на Сумщині триває евакуація людей із прикордонних територій.

«Лише з Великописарівської громади Охтирського району, де зараз найбільш загострена безпекова ситуація, за останні три дні виїхали понад 180 жителів… Найбільша кількість – 84, з них 20 дітей виїхали з Великої Писарівки після масованих обстрілів громади», – йдеться в повідомленні.

В ОВА уточнили, що протягом п’яти днів (з 11 до 15 березня) внаслідок обстрілів Великописарівської громади загинули три людини, поранені – 13, серед них – п’ятеро дітей.

За даними влади, з небезпечних територій Сумщини вже евакуювалися 4523 людини, у тому числі 829 дітей.

«На сьогодні виїхали усі жителі з 22 населених пунктів, розташованих на території трьох районів шести територіальних громад, які підлягали евакуації», – повідомили в обласній військовій адміністрації.

14 березня голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону повідомив, що у прикордонній з Росією Сумській області за останні два дні військові РФ здійснили 800 обстрілів – така кількість була у минулому році за пів року.

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG