Доступність посилання

ТОП новини

У Північній Кореї звинуватили США в підготовці «змови» проти Пхеньяна


Північнокорейський лідер Кім Чен Ин вимагає, щоб США спочатку пішли на поступки у питанні денуклеаризації
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин вимагає, щоб США спочатку пішли на поступки у питанні денуклеаризації

Контрольована Пхеньяном державна газета Північної Кореї (КНДР) звинуватила Сполучені Штати Америки в підготовці змови, повідомляє Reuters.

За даними агентства, звинувачення з’явилося після раптового скасування президентом США Дональдом Трампом візиту держсекретаря Майка Помпео до КНДР.

Зазначається, що північнокорейське видання Rodong Sinmun звинувачує США в «лукавстві» та «підготовці злочинної змови» проти Пхеньяна.

«Переговори щодо денуклеаризації Корейського півострова між обома країнами зайшли в глухий кут після саміту президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Сінгапурі в червні», – зазначили в Reuters.

Наголошується, що Помпео наполягав на конкретних кроках КНДР щодо знищення свого ядерного арсеналу, в той час як Пхеньян вимагає, щоб США спочатку пішли на поступки.

Крім того, одне північнокорейське видання повідомило, що військові США, які базуються в Японії, організували авіаційні навчання з метою «проникнення в Пхеньян».

«Такі дії доводять, що США виношують злочинну змову, щоб розв’язати війну проти КНДР і вчинити злочин, який заслуговує нещадного божественного покарання в разі, якщо США не впораються зі сценарієм несправедливої і бандитської денуклеаризації КНДР», – йдеться в повідомленні північнокорейського видання.

Речник посольства США в Сеулі заявив, що він не має жодної інформації про навчання, про які пише північнокорейське видання.

Читайте також: Помпео: Північна Корея не виконує зобов’язань із денуклеаризації

Зазначається, що редакційна стаття, в якій не згадувалася поїздка держсекретаря Помпео, закликала США відмовитися від «безглуздої військової авантюри» і реалізувати сінгапурський угоду, в якій лідери обіцяли працювати в напрямку повної денуклеаризації Корейського півострова.

Президент США Дональд Трамп раніше порадив держсекретареві Майку Помпео скасувати поїздку до Північної Кореї, заплановану на наступний тиждень, через те, що він не бачить прогресу в напрямку денуклеаризації півострова.

XS
SM
MD
LG