Доступність посилання

ТОП новини

Помпео: Північна Корея не виконує зобов’язань із денуклеаризації


Держсекретар США наголосив, що до того, як досягти мети і позбавити Пхеньян його ядерної зброї залишається ще «довгий шлях»
Держсекретар США наголосив, що до того, як досягти мети і позбавити Пхеньян його ядерної зброї залишається ще «довгий шлях»

Державний секретар США Майк Помпео заявляє, що Північна Корея не виконує свої зобов’язання щодо денуклеаризації і досі порушує численні резолюції Ради безпеки ООН.

Виступаючи перед Азійським форумом з безпеки в Сінгапурі 3 серпня, Помпео наголосив, що до того, як досягти мети і позбавити Пхеньян його ядерної зброї залишається ще «довгий шлях».

Коментар Помпео з’явився після повідомлення Білого дому 2 серпня про те, що президент США Дональд Трамп отримав нового листа від північнокорейського лідера Кім Чен Ина і відразу відписав йому.

Трамп у Twitter подякував Кімові «за чудовий лист» і додав, що чекає зустрічі з ним.

Білий дім не надав деталей щодо конкретного змісту листа від Кіма, отриманого 1 серпня, або відповіді Трампа.

Після саміту з Кімом 12 червня в Сінгапурі Трамп заявив, що північнокорейський лідер пообіцяв швидку денуклерацію. Пізніше президент США вже казав, що в ядерних переговорах із КНДР «немає обмеження в часі» і «поспішати нікуди».

Історична зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

Нещодавно американська The Washington Post із посиланням на джерела в спецслужбах повідомила, що розвідувальна інформація, включаючи дані аерофотозйомки, вказує на те, що в Північній Кореї на заводі в передмісті Пхеньяна продовжують вестися розробки однієї або двох нових міжконтинентальних балістичних ракет, здатних досягти США.

XS
SM
MD
LG