Доступність посилання

ТОП новини

«Слуга народу»: Іванов, Петров, Сидоров – Корнієнко розповів, як виглядатиме бюлетень на місцевих виборах


Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга народу»
Олександр Корнієнко, голова партії «Слуга народу»

Учасники голосування на місцевих виборах зможуть підтримати не лише список політичної партії, а й окремих кандидатів у цьому списку. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив голова партії «Слуга народу», перший заступник керівника фракції партії у Верховній Раді Олександр Корнієнко.

«Біля кожної партії будуть написані кандидати. Наприклад, «Слуга народу»: Іванов, Петров, Сидоров... Біля кожної партії по сім кандидатів. Це і пропорційна система з відкритими списками. Це означає, що ти можеш голосувати і за партію, і за людину всередині цієї партії. Це пов’язано з територією, де ти мешкаєш. Наприклад, на Печерську буде один список кандидатів від партії. А на Святошині буде інший список кандидатів від цієї партії. І голосуючи за них, ти їх рухаєш всередині своєї території. І від кожної території тоді кілька депутатів потрапляє, в залежності від їхнього рейтингу», – розповів Корнієнко.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися восени цього року. Напередодні до Верховної Ради внесли проєкт постанови про дату проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

XS
SM
MD
LG