Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: Франція виводить свої війська з Іраку через потребу у військових


Французькі солдати розгортають французьку самохідну артилерійську установку CAESAR на військовій базі «Кайяра», Ірак, жовтень 2016 року
Французькі солдати розгортають французьку самохідну артилерійську установку CAESAR на військовій базі «Кайяра», Ірак, жовтень 2016 року

Франція відкликає свій контингент з Іраку через дедалі більшу потребу у військових для протидії поширенню коронавірусної пандемії. Про це рішення Міністерства оборони Франції стало відомо 25 березня.

Французькі військові є частиною об’єднаної місії на чолі зі Сполученими Штатами, учасники якої тренують та консультують іракські війська, а також допомагають здійснювати контртерористичні операції проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку.

За заявою Міноборони Франції, Париж «ухвалив рішення репатріювати до наступних повідомлень свій особовий склад, відряджений на операцію «Шаммаль» в Іраку».

Рішення торкнеться близько сотні солдат. Французька армія продовжить здійснювати повітряні операції проти «ІД».

Читайте також: Коронавірус зараз у фазі адаптації до людей. Що далі? Інтерв’ю з вірусологинею​

Франція заявляє, що продовжить підтримувати роботу військових об’єктів у Кувейті та Катарі, а також місії військово-повітряних сил у Сирії.

Президент країни Емманюель Макрон наказав почати спеціальну військову операцію, щоб підтримати людей, які захворіли на коронавірусну інфекцію COVID-19. Вона передбачає зокрема постачання гелікоптерами до заморських володінь Франції, а також транспортування постраждалих на борту військових літаків та авіаносця в Середземному морі.

Станом на ранок 26 березня Франція підтвердила понад 25 600 випадків захворювання на COVID-19 та 1 333 смерті.

Схоже рішення щодо свого невеликого контингенту з Іраку днями ухвалила Чехія. 24 березня міністерство оборони цієї країни повідомило, що літак із 30 солдатами, відрядженими до Іраку, приземлився в аеропорту Праги.

Читайте також: Кремль звинувачують у заниженні цифр про COVID-19, а сам він воює з «фейковими новинами»

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, виявили у Китаї наприкінці минулого року. Він спричиняє захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

За даними Університету Джона Гопкінса, у світі зареєстровано понад472 тисячі випадків захворювання. 21 308 людей померли, 114 870 одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG