Доступність посилання

ТОП новини

Мер Києва розповів про втрати бюджету міста через коронавірус


Міський голова Києва Віталій Кличко розповів в ефірі Радіо Свобода про втрати міського бюджету через нинішню пандемію коронавірусного захворювання і пов’язані з нею обмеження.

Як сказав він у «Суботньому інтерв’ю» для Радіо Свобода, за попередніми оцінками, ці втрати становлять 1 мільярд 600 мільйонів гривень. І «це не остання цифра», додав Кличко.

«Це не жарти. Це дуже серйозно. І тому, вибачте, ми будемо втрачати. Це вимушені кроки. Це непопулярні кроки. Це зупинка київська транспорту, це зупинка бізнесу. Але коли стоїть питання здоров’я та життя, то здоров’я і життя, без сумніву, є пріоритетом. Так, дійсно, місто втрачає. Так, дійсно, на сьогодні не тільки Україна втрачає, а й всі країни зараз рахують збитки, які обраховуються трильйонами доларів тільки у США. Ніхто не може наперед прорахувати. І всі говорять зараз про велику фінансову кризу, найбільшу після Другої світової війни», – сказав мер Києва.

Кличко, зокрема, розповів: «Ми провели зараз засідання Київради, переглянули бюджет. Зараз перекинули на медичну галузь 894 мільйони. Це додаткові гроші на зарплату працівникам медичної сфери, особливо інфекційних відділень – від 5 до 10 тисяч гривень додатково до зарплати. Вкрай важливо підтримати тих людей, які на сьогодні на передовій. Це не перебільшення. Люди ризикують своїм здоров’ям, здоров’ям своїх рідних. І вони повинні отримувати нормальну зарплату. Незважаючи на складні умови, ми зробили такі кроки, розуміючи, що повинні підтримувати наших медиків. Якщо ми втратимо наших медиків, я навіть не хочу говорити про наслідки».

«Ми зараз переглядаємо бюджет у зовсім інших умовах. І немає сумнівів, що буде недовиконання бюджету, надходження в бюджет те, яке ми планували. Ми повинні жити вже в нових реаліях», – наголосив Віталій Кличко.

Станом на ранок 4 квітня в Україні виявлені вже 1096 випадків захворювання COVID-19. Із них 28 людей померло, 23 особи вилікувалися.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 1 140 327 випадків коронавірусного захворювання, з них 60 886 людей від нього померли, 221 689 уже видужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG