Доступність посилання

ТОП новини

Кличко розповів про плани відновлення роботи транспорту в Києві після закінчення обмежень


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Міський голова Києва Віталій Кличко розповів в ефірі Радіо Свобода плани відновлення роботи київського транспорту після завершення нинішньої надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусного захворювання.

Як сказав він у «Суботньому інтерв’ю» для Радіо Свобода, над цим уже працюють.

При цьому мер Києва звернув увагу: «На сьогодні ми не можемо відмовитися взагалі від маршруток, тому що вони перевозять достатньо велику кількість пасажирів».

Водночас Кличко запевнив: «Ми робимо все для того, щоб зараз «витиснути» маршрутки».

«Тому закуповуємо зараз 200 нових автобусів (за останні роки вже закупили 100 – ред.). Вони вже проплачені. І найближчим часом я буду готовий їх презентувати. Нами закуплено за останній час 63 нові, сучасні трамваї і 121 тролейбус. Тобто новим, сучасним транспортом з кондиціюванням, з низькою підлогою і з ціною (за проїзд – ред.) меншою, ніж у маршрутках, ми зробимо все для того, щоб ці маршрутки витіснити з міста Києва. І це наше завдання. Просто заборонити – це легкий шлях, але, тим не менше, вони також виконують свою функцію. Наша стратегія – це громадський транспорт, сучасний, комфортний транспорт, який зможе витіснити і замінити ті маршрутки, які на сьогодні вже морально застаріли», – сказав Віталій Кличко.

У Києві наземний громадський транспорт нині працює в обмеженому режимі і з 23 березня перевозить тільки працівників критичної інфраструктури: медиків, рятувальників, правоохоронців, працівників продуктових крамниць, аптек, стратегічних підприємств, фахівців житлово-комунальної сфери. На все місто залишилося працювати менш ніж 20 маршрутів автобусів, тролейбусів і трамваїв. Метро в Києві, як і інші метрополітени України, за рішенням уряду повністю не працює ще з 18 березня.

XS
SM
MD
LG