Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус і тварини: у США через COVID-19 відправили на карантин леопардів у зоопарку


Сніговий барс, ілюстраційне фото
Сніговий барс, ілюстраційне фото

У США через коронавірусне захворювання відправили на карантин леопардів у зоопарку міста Сан-Дієго в штаті Каліфорнія.

Причиною став позитивний тест на коронавірус однієї з тварин, 9-річного снігового барса Раміля, який зробили після того, як у нього зауважили кашель і нежить. Такий результат тесту в зоопарку підтвердила і лабораторія штату.

У зоопарку вважають, що ще три леопарди, які перебували разом із захворілим, теж мають ризик підхопити хворобу. Відтак їхній вольєр закрили для глядачів, а за тваринами, як повідомив зоопарк, уважно стежать ветеринари. Ніяких інших проблем, крім кашлю й нежиті, Раміль не має, а зоопарк чекає на результат третього тесту з лабораторії Міністерства сільського господарства США, повідомив 24 липня директор зоопарку.

У закладі вже почали застосовувати експериментальну вакцину від COVID-19 для тварин, але до Раміля вона ще не дійшла.

Причина зараження тварини наразі не відома. В зоопарку немає вимоги обов’язкової вакцинації для доглядачів тварин, але від невакцинованих працівників вимагається носити маски.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

У січні в іншому закладі зоопарку Сан-Дієго, його сафарі-парку, COVID-19 підхопила група горил від доглядача, який виявився безсимптомним носієм коронавірусу. Ці мавпи, які відтоді вже видужали, вважаються першими підтвердженими мавпами, які захворіли на COVID-19.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG