Доступність посилання

ТОП новини

У Львові перевіряють 14 осіб із підозрою на коронавірус


14 людей шпиталізовані у Львівську інфекційну лікарню з симптомами гостро-респіраторної вірусної інфекції. У них взяли аналізи і відправили на обстеження на коронавірус у Київ. Про це розповів виконувач обов’язки директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Усі пацієнти різного віку, всі вони повернулись з ГРВІ з-за кордону. Тяжких пацієнтів, які перебувають на штучній вентиляції легень немає. Щодобово маємо 12-20 звернень із підозрою на короновірус, після перевірки пацієнти відупскаються під нагляд сімейного лікаря. Всіх пацієнтів з епідомологічного вогнища з наявними ГРВІ шпиталізуємо в інфекційну лікарню», – зазначив Васько.

За його словами, інфекційну лікарню у Львові звільнили від пацієнтів з іншими патологіями і підготували для прийому людей із коронавірусом. У цьому шпиталі визначатимуть, куди пацієнта скерувати після огляду інфекціоністом і проведення аналізу. Лікарня може прийняти 410 пацієнтів, з них 10 на штучну вентиляцію легень. В області для прийому хворих готують ще три медичні заклади.

У Львові оголошено режим готовності до надзвичайного стану. Зачинені всі торговельно-розважальні заклади, ресторани, кав’ярні, салони краси. Працюють продуктові магазини, ринки, громадський транспорт, аптеки, заправки.

Львівська міська рада ухвалила рішення виділити 30 мільйонів гривень для закупівлі обладнання при нагальних потребах будуть передані бюджетні призначення з кількох міських об’єктів Міській лікарні швидкої допомоги. У Львові недостатня кількість апаратів штучної ветиляції легенів. Тому їх закуповуватимуть за кошти міського і обласного бюджету, а також підприємців.

Увечері 16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом. Крім того, з 18 березня зупиняться залізничні, авіаційні та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Наразі в Україні офіційно сім підтверджених випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG