Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: уряд офіційно підтримав закриття кордонів, анонсоване РНБО


Уряд доручив Міністерству закордонних справ поінформувати про обмеження іноземні дипломатичні представництва та дипломатичні установи
Уряд доручив Міністерству закордонних справ поінформувати про обмеження іноземні дипломатичні представництва та дипломатичні установи

Кабінет міністрів на засіданні 14 березня ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетину кордону України, повідомляє пресслужба уряду.

Згідно з рішенням, пункти перетину кордону будуть закриті для міжнародного пасажирського сполучення (за винятком низки категорій громадян) з опівночі 17 березня до 3 квітня. З опівночі 16 березня до 3 квітня в’їзд до України буде закритий для іноземців (крім тих, які мають право на постійне чи тимчасове проживання в Україні) та осіб без громадянства.

Читайте також: Радіо Свобода Daily: Із 16 березня Україна закриває кордон, а з 17-го – припиняє авіасполучення

Також уряд, за повідомленням, доручив Міністерству закордонних справ поінформувати про ці обмеження іноземні дипломатичні представництва та дипломатичні установи.

«Крім того, на засіданні Уряд уповноважив заступника Міністра охорони здоров’я, головного санітарно-епідеміологічного лікаря України на здійснення окремих повноважень. А саме: щодо епідеміологічного нагляду (спостереження), запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій. Також доручено визначити уповноважених осіб, які виконуватимуть функції головних державних санітарних лікарів у регіонах», – йдеться в заяві уряду.

13 березня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна через 48 годин закриє кордон для іноземних громадян для запобігання поширенню COVID-19. Очікується, що обмеження триватимуть два тижні.

Читайте також: COVID-19: закриття кордону не торкнеться вантажних перевезень – Мінінфраструктури

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій. 13 березня стало відомо про першу смерть від захворювання на коронавірус: померла пацієнтка, госпіталізована на Житомирщині.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG