Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: випадків інфікування коронавірусом у ЗСУ немає, 130 військових – на самоізоляції


На самоізоляції вдома перебувають переважно ті, хто повернувся в Україну з-за кордону
На самоізоляції вдома перебувають переважно ті, хто повернувся в Україну з-за кордону

Випадків інфікування коронавірусом у Збройних силах не зафіксовано, 130 військовослужбовців перебувають на самоізоляції, повідомив заступник командувача Медичних сил ЗСУ Андрій Галушка.

«Нині на самоізоляції вдома перебувають 130 військовослужбовців. Це особи, які повернулися в Україну з-за кордону або контактували з людьми, які тепер проходять обсервацію», – сказав Галушка.

За його словами, військові отримали 10 тисяч експрес-тестів, які будуть розподілені по всіх військових центрах і госпіталях у районі проведення ООС.

«До нас почали надходити також спеціальні захисні костюми, які безпосередньо для потреб Збройних сил почало виробляти одне з вітчизняних підприємств. На сьогодні для нас виготовлено уже 80 костюмів, половину з яких відправлено в медичну службу ООС. В подальшому ми отримаємо ще кілька партій цього добротного захисного обмундирування», – додав Андрій Галушка.

У командуванні Медичних сил повідомили, що нині всі медичні установи ЗСУ працюють в режимі надання лише невідкладної допомоги, всі планові операції тимчасово призупинені, у кожній військовій частині створюються медичні ізолятори. Закладом для обсервації визначили Центральний військовий санаторій «Приморський».

Раніше сьогодні Міністерство оборони України звернулося до військовослужбовців запасу, волонтерів, людей з досвідом роботи у медичній сфері, студентів-медиків, зокрема інтернів на заочній формі навчання та студентів 5-6 курсів до «спільної роботи» з випадками і підозрами на коронавірусну інфекцію.

На сьогодні кількість хворих на COVID-19 в Україні складає 97 осіб.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG