Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба розповів, як забиратимуть українців з кордону між Польщею та Чехією


Кулеба: Польща не дозволяє транзит автомобілем, але ми з ними знайшли модель, за якою потягом польська залізниця довезе українців до Перемишля
Кулеба: Польща не дозволяє транзит автомобілем, але ми з ними знайшли модель, за якою потягом польська залізниця довезе українців до Перемишля

Польська залізниця довезе українців з кордону між Польщею і Чехією до Перемишля, звідти їх забере «Укрзалізниця», повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Наведу приклад дуже простий. Розмова президента України з президентом Польщі. Яке питання ми там вирішували? Щоб поляки дозволили транзит українців, які стоять на кордоні між Чехією і Польщею, до кордону з Україною. Польща не дозволяє транзит автомобілем, але ми з ними знайшли модель, за якою потягом польська залізниця довезе українців до Перемишля, а звідти вони сядуть на потяги «Укрзалізниці» і ми їх завеземо в Україну», – сказав Кулеба.

За його словами, багато питань ще потрібно вирішувати в «ручному режимі».

«Ви розумієте рівень? Там постане питання, що робити з автомобілями власними, які вони мають залишити на кордоні? У нас десятки тисяч проблем. Ми всі їх у форс-мажорному режимі вирішуємо. Десь я вже налагодив систему, але багато питань ще потрібно вирішувати в ручному режимі», – зазначив міністр в інтерв’ю Радіо Свобода.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця в коментарі «Укрінформу» повідомив, що приблизно 3,5 тисячі громадян України заповнили спеціальний формуляр на сайті посольства України в Польщі із зазначенням, що вони не можуть самотужки повернутися додому через карантин й очікують на допомогу держави.

«Укрзалізниця» збирається 20 березня відправити чотири поїзди «Інтерсіті+» з Перемишля до Києва.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG