Доступність посилання

ТОП новини

Боротьба з коронавірусом: організації закликають зупинити боргові виплати бідних країн


Учасники кампанії закликають негайно скасувати боргові виплати для 69 бідних країн до кінця року
Учасники кампанії закликають негайно скасувати боргові виплати для 69 бідних країн до кінця року

Понад 100 глобальних та благодійних організацій закликають тимчасово скасувати виплати за боргами, щоб допомогти бідним країнам боротися із коронавірусом.

Заяву надіслали на адресу урядів країн G20, Міжнародного валютного фонду та Світового банку. У листі йдеться про низку заходів, щоб зупинити виплати за боргами у 2020 році та скорочувати боргові навантаження в наступні роки.

«Країни, що розвиваються, уражені безпрецедентним економічним шоком і в той же час мають негайну надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я», – заявила Сара-Джейн Кліфтон, директор Jubilee Debt Campaign.

Британська благодійна організація – одна із близько 140 підписантів звернення. Також ініціативу підтримали Oxfam та Save the Children.

Учасники кампанії закликають негайно скасувати боргові виплати для 69 бідних країн на термін до кінця року. У тому числі мова йде про приватних кредиторів. За оцінками підписантів, це дозволить звільнити понад 25 мільярдів доларів у цьому році та ще 50 мільярдів – у наступному, якщо послаблення продовжать.

МВФ уже виділив 50 мільярдів доларів на екстрене фінансування. Близького 80 країн уже звернулися за допомогою. Світовий банк, зі свого боку, затвердив пакет для реагування на COVID-19 на 14 мільярдів доларів.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG