Доступність посилання

ТОП новини

Наступного тижня в Гаазі розпочне роботу центр з переслідування за злочин агресії проти України – Костін


Андрій Костін висловив сподівання, що робота центру усуне прогалини в механізмах притягнення до відповідальності агресора.
Андрій Костін висловив сподівання, що робота центру усуне прогалини в механізмах притягнення до відповідальності агресора.

Наступного тижня в Гаазі розпочне роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA), повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін на 5-му Відкритому форумі Slynn Foundation, присвяченому проблемі безкарності Росії.

«Сподіваюся, що це усуне прогалини в механізмах притягнення до відповідальності агресора. Створення спеціального міжнародного трибуналу є найбільш законним рішенням і відповіддю на безкарність Росії», – сказав Костін, якого у телеграмі цитує пресслужба Офісу генпрокурора.

Рішення про відкриття ICPA було ухвалено в березні 2023 року на конференції United for Justice у Львові. Тоді генеральні прокурори країн-членів спільної слідчої групи (JIT) підписали додаток до Угоди про створення JIT щодо початку роботи на базі Євроюсту Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України.

Читайте також: Спецтрибунал щодо злочину агресії. Захід підтримує гібридний суд, а Україна?

Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу в Гаазі на початку травня наголосив, що тривалий мир після перемоги потребує повноцінного правосуддя, а не його гібридних форм.

XS
SM
MD
LG