Доступність посилання

ТОП новини

Київ звернувся до ОБСЄ через повідомлення про заблоковані КПВВ на Донбасі – Геращенко


Ірина Геращенко каже, що КПВВ бойовики заблокували саме 1 вересня, коли розпочався навчальний рік
Ірина Геращенко каже, що КПВВ бойовики заблокували саме 1 вересня, коли розпочався навчальний рік

Україна звернулася до координаторів ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську через повідомлення про заблоковану проросійськими бойовиками роботу пунктів в’їзду/виїзду громадян, повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

«Отримала тривожну інформацію з окупованого Донбасу, йдуть масові затримки і арешти громадян, бойовики заблокували роботу усіх КПВВ, нікого не випускають з території окупації...», – повідомила Геращенко на сторінці у Facebook.

Вона додала, що у надісланих листах Мартіну Сайдіку і Тоні Фрішу просить їх негайно звернутися до представників ОРДО щодо розблокування роботи КПВВ.

Про те, що підтримувані Росією бойовики не випускають людей з території окупованого Донбасу повідомив і представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський. За його словами, працює тільки КПВВ «Станиця Луганська».

«На КПВВ в межах Донецької області рух громадян відбувається тільки в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку відмічається відсутність руху осіб та транспортних засобів», – повідомили у Держприкордонслужбі України.

Сторона бойовиків угруповань «ДНР» ​та «ЛНР» ​на своїх ресурсах не пояснює причини блокування роботи КПВВ. Напередодні донецькі сепаратисти заявляли, що в регіоні оголошено план «Перехоплення» через загибель їхнього ватажка Олександра Захарченка.

Читайте також: «Захарченко помер. Покажіть Плотницького» – експерти про вбивство ватажка угруповання «ДНР» (огляд соцмереж)

Ввечері 31 серпня у центрі контрольованого бойовиками Донецька пролунав вибух, унаслідок якого був смертельно поранений 42-річний ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко. Після цього уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у Донецьку відбуваються масові затримання людей. Також через вбивство Захарченка бойовики перенесли початок навчального року.

XS
SM
MD
LG