Доступність посилання

ТОП новини

Москва твердить, що в Краматорську вбила ракетним ударом «двох генералів і до 50 офіцерів ЗСУ»


Розбір завалів на місці знищеної російським ракетним ударом піцерії, Краматорськ, 28 червня 2023 року
Розбір завалів на місці знищеної російським ракетним ударом піцерії, Краматорськ, 28 червня 2023 року

Міністерство оборони Росії другий день поспіль наполягає, що під час ракетного удару по Краматорську 27 червня російські військові поцілили в «пункт тимчасової дислокації 56-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, коли там проходила нарада».

Російське відомство стверджує, що було «вбито двох українських генералів, до 50 офіцерів ЗСУ і до 20 іноземних найманців і військових радників».

Добу тому Міноборони РФ виступало з аналогічною заявою, не вказуючи лише число загиблих, за його підрахунками, українських військових.

Про те, що Росія «не завдає ударів по цивільній інфраструктурі», 28 червня також заявив, коментуючи удар по піцерії в Краматорську, речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. «Удари завдаються по обʼєктах, які так чи інакше повʼязані з військовою інфраструктурою», – твердить він.

Уранці 29 червня з-під завалів деблоковано тіло ще однієї загиблої внаслідок російської атаки по Краматорську 27 червня людини, повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій.

«Загалом загинуло 12 осіб (у тому числі 3 дитини), постраждало 60 осіб (у тому числі 1 дитина) та врятовано 11 осіб, з них 7 – підрозділом ДСНС. Аварійно-рятувальні роботи завершені», – йдеться в повідомленні.

Ввечері 27 червня російські війська завдали два ракетних удари по центру Краматорська і приватному сектору Біленького поблизу міста, спричинивши численні жертви серед цивільних і руйнування.

28 червня Служба безпеки повідомила, що затримала агента спецслужб Росії, який скоригував російський ракетний удар у Краматорську. За даними відомства, коригувальником є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ.

XS
SM
MD
LG