Доступність посилання

ТОП новини

Ракетний удар по Краматорську: у місті оголосили триденну жалобу за загиблими


Рятувальники працюють на місці ракетного удару в Краматорську, 28 червня 2023 року
Рятувальники працюють на місці ракетного удару в Краматорську, 28 червня 2023 року

У Краматорську оголосили триденну жалобу за загиблими внаслідок російського ракетного удару 27 червня.

«Підписав розпорядження про оголошення 30 червня, 1 та 2 липня днями жалоби за всіма, хто загинув в результаті ракетного удару по Краматорську 27 червня. Здається, місто це відчуває – похмуро, цілий день зривається дощ, небо над Краматорськом плаче», – написав у фейсбуці міський голова Краматорська Олександр Гончаренко.

Ввечері 27 червня російські війська завдали два ракетних удари по центру Краматорська і приватному сектору Біленького поблизу міста, спричинивши численні жертви серед цивільних і руйнування. За даними ДСНС, внаслідок російського ракетного удару у Краматорську загинули 12 людей, у тому числі троє дітей. Ще 60 людей зазнали поранень.

Наступного дня, 28 червня, Служба безпеки повідомила, що затримала агента спецслужб Росії, який скоригував російський ракетний удар у Краматорську. За даними відомства, коригувальником є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ.

Міністерство оборони Росії другий день поспіль наполягає, що під час ракетного удару по Краматорську 27 червня російські військові поцілили в «пункт тимчасової дислокації 56-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ, коли там проходила нарада».

XS
SM
MD
LG