Доступність посилання

ТОП новини

«Кремль демонструє презирство до Мінських угод» – МЗС у четверту річницю домовленостей


Україна, на відміну від Росії, виконує свої зобов’язання, заявляють у МЗС
Україна, на відміну від Росії, виконує свої зобов’язання, заявляють у МЗС

Чотири роки тому був підписаний другий пакет Мінських угод, завданням якого було розв’язати збройний конфлікт на Донбасі політико-дипломатичним шляхом, але дотепер російська сторона не виконує основних положень документа, заявила 12 лютого речниця МЗС України Катерина Зеленко.

«Україна, на відміну від Росії, виконує свої зобов’язання, серед іншого, мова іде про ухвалення і продовження закону про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО. Росія ж досі не виконала своїх зобов’язань, її військові досі перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу, щодня ми фіксуємо порушення режиму припинення вогню з боку проросійських сил, російська сторона заблокувала процес звільнення заручників. Кремль демонструє презирство до Мінських угод», – наголосила Зеленко.

Посольство США в Україні також заявило, що Росія упродовж чотирьох років не дотримується Мінських угод.

12 лютого 2015 року на зустрічі в Мінську лідери Німеччини, Франції, України та Росії у форматі «нормандської четвірки» узгодили «Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод».

Напередодні стало відомо, що до четвертої річниці підписання Мінських угод Росія скликає засідання Ради безпеки ООН – на вечір 12 лютого. Речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко заявив, що справжня мета Росії – відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці початку конфлікту.

XS
SM
MD
LG