Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: Путін «категорично» проти культу своєї особи


Серед поправок до конституції Росії є зміна, що передбачає обнулення президентських термінів Володимира Путіна, що дасть йому змогу зберегти владу після завершення президентського терміну
Серед поправок до конституції Росії є зміна, що передбачає обнулення президентських термінів Володимира Путіна, що дасть йому змогу зберегти владу після завершення президентського терміну

Президент Росії Володимир Путін категорично проти власного культу особи, заявив 13 березня його речник Дмитро Пєсков.

«Культ особи Володимира Путіна – це те, з чим категорично не згоден Володимир Путін. Він давно чітко сформулював своє ставлення до будь-яких проявів культу особи Володимира Путіна, йому це безумовно не подобається, він із цим не згоден», – сказав Пєсков.

За словами речника Кремля, поправка до конституції про обнулення президентських термінів Володимира Путіна не означає, що потрібно міняти інформацію на дитячому сайті Кремля, де сказано, що «президенту заборонено шахрувати і порушувати конституцію».

«Навіть якщо всі громадяни в повному захваті від свого президента, вибирати його три рази поспіль не можна», – свідчить текст.

«Ще раз повторюю: максимальна кількість термінів зафіксована в конституції. Вона не зникає звідти. І якраз виходячи з нинішньої ситуації, було запропоновано разове вилучення по відношенню до чинного президента», – заявив Пєсков.

Раніше голова Держдуми В’ячеслав Володін назвав Володимира Путіна «перевагою» Росії і закликав парламентаріїв «захистити» його від критики через внесені ним поправки до конституції.

13 березня проєкт поправок до конституції Росії схвалили всі регіональні парламенти країни. На це їм знадобилося всього два дні.

Серед поправок є зміна, що передбачає обнулення президентських термінів Володимира Путіна.

Нинішній президентський 6-річний термін Путіна, другий поспіль, має завершитися в 2024 році. Чинна зараз конституція Росії забороняє Путіну балотуватися на новий термін. Але якщо поправки будуть схвалені, Путін зможе знову балотуватися і в 2024-му, і в 2030 роках.

XS
SM
MD
LG