Доступність посилання

ТОП новини

Всі регіони Росії схвалили поправки до конституції за рекордні два дні


У тексті йдеться про обнулення президентських термінів Володимира Путіна, що дасть йому можливість зберегти владу ще на 16 років
У тексті йдеться про обнулення президентських термінів Володимира Путіна, що дасть йому можливість зберегти владу ще на 16 років

Всі регіональні законодавчі збори Росії підтримали законопроєкт про поправки до конституції країни, повідомляють російські державні агентства новин.

У тексті йдеться про обнулення президентських термінів Володимира Путіна, що дасть йому можливість зберегти владу ще на 16 років.

На схвалення поправок у регіональних парламентів пішло всього два дні, і це рекордний термін. Під час попередніх змін конституції процес займав значно більше часу, повідомляє «Настоящее время».

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, проти поправок голосували лише поодинокі регіональні депутати. Станом на вечір 12 березня із близько 4000 тисяч членів парламентів проти поправок проголосували близько 70 осіб, утрималися – близько 350. Найбільше голосів «проти» було в Московській міській думі, де оновлений текст Конституції не підтримали 11 депутатів.

Далі законопроєкт про поправки до конституції Росії направлять до Конституційного суду. Загальноросійське голосування щодо поправок пройде 22 квітня, цей день буде вихідним у Росії. Проголосувати за поправки до конституції можна буде тільки за всі разом або проти всіх.

До цього зміни до конституції Росії вносилися тричі: один раз – в 2008 році, два рази – в 2014-му. В кожному випадку між затвердженням документа Радою федерації і завершенням голосування в регіонах проходило не менше ніж два тижні.

Нинішній президентський 6-річний термін Путіна, другий поспіль, має завершитися в 2024 році. Чинна зараз конституція Росії забороняє Путіну балотуватися на новий термін. Але якщо поправки будуть схвалені, Путін зможе знову балотуватися і в 2024-му, і в 2030 роках.

XS
SM
MD
LG