Доступність посилання

ТОП новини

На адмінкордоні Криму з Херсонщиною немає ажіотажу після відновлення роботи КПВВ – прикордонники


При виїзді з Криму на материкову частину України люди в обов’язковому порядку повинні підписати угоду на обов’язкову самоізоляцію і встановити додаток «Дій вдома»
При виїзді з Криму на материкову частину України люди в обов’язковому порядку повинні підписати угоду на обов’язкову самоізоляцію і встановити додаток «Дій вдома»

У Державній прикордонній службі України заявляють, що після відновлення роботи КПВВ після карантину через коронавірус на адмінкордоні анексованого Криму з Херсонською областю ажіотажу не спостерігається. Про це в ефірі проєкту Радіо Свобода Радіо Крим.Реалії повідомив речник Херсонського загону прикордонслужби України Іван Шевцов.

«Зараз КПВВ працюють у штатному режимі, повністю відновилася їхня робота, але ніякого ажіотажу за останню добу не було. Пасажиропотік залишився практично такий же, як і був під час карантину. Тобто за минулу добу з материкової України виїхало 52 громадян і в’їхало на материкову частину України 108 осіб. Так само було і під час карантину», – розповів Шевцов.

Він нагадав, що при виїзді з Криму на материкову частину України люди в обов’язковому порядку повинні підписати угоду на обов’язкову самоізоляцію і встановити додаток «Дій вдома».

«Якщо людина відмовляється встановити програму, прикордонник має право відмовити у пропуску», – сказав Шевцов.

Виняток, за його інформацією, діє для тих, хто виїжджає з Криму для здачі Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

З 15 червня уряд ухвалив рішення зняти обмеження з роботи КПВВ на адмінкордоні між анексованим Кримом і Херсонською областю. Обмеження повинні були діяти до 22 червня.

Підконтрольний Росії голова Криму Сергій Аксьонов оголосив, що з 15 червня на території півострова «повністю знімається режим самоізоляції для всіх категорій громадян».

Разом із цим також скасовується обов’язкова обсервация для туристів із Росії.

Від 1 липня об’єкти санаторно-курортного комплексу зможуть приймати на відпочинок жителів сусідньої Росії. Він при цьому наголосив, що обов’язкова обсервация зберігається для громадян, які в’їжджають до Криму з-за кордону, а також з материкової частини України.

«Усі – в Крим! Там нарешті немає туристів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:22 0:00

XS
SM
MD
LG