Доступність посилання

ТОП новини

Кримський «несезон». Коронавірус забиває цвях у кримський туризм?


Через коронавірус усіх приїжджих на півострів відправляють на двотижневу обсервацію. Це стосується тих, хто приїхав з материкової України і тих, хто їде в Крим з Росії через міст на Керченській протоці. В мережі вже жартують про туристичний «несезон». Крим.Реалії побачили, як сьогодні виглядають пляжі у Ялті, Феодосії, Євпаторії та Севастополі, і чого чекають кримчани, які заробляють на туристичному сезоні.

З 15 червня в Криму і Севастополі обіцяють зняти карантинні обмеження. З 1 липня на півострові готелям та пансіонатам дозволять приймати туристів і планують відкрити 400 пляжів, але за умови дотримання соціального дистанціювання. Також у Криму планують запустити електронну систему обліку туристів.

Севастополь, пляж Яшмовий на мисі Фіолент
Севастополь, пляж Яшмовий на мисі Фіолент

Кримські пляжі здебільшого ще закриті, але люди все одно купаються в морі. У Ялті люди засмагають на Масандрівському пляжі. У кафе відпочивальників пускають, але максимум по двоє за один столик.

Ялта, Масандрівський пляж, АР Крим
Ялта, Масандрівський пляж, АР Крим

У Феодосії, яка за українських часів приваблювала туристів з дітьми, майже порожні пляжі. Нині тут відпочивають місцеві жителі. За їхніми словами, туристичний сезон цьогоріч не вдасться: або мало хто приїде, або приїдуть туристи і привезуть коронавірус.

Феодосія, АР Крим
Феодосія, АР Крим

У Євпаторії працюють фонтани. Але закриті чебуречні, сувенірні крамниці та екскурсійні бюро. Відпочивальників мало.

Євпаторія, АР Крим
Євпаторія, АР Крим

У Севастополі вільний вхід на пляж п’ятизіркового готелю, що належить родині колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва. У травні Печерський районний суд Києва заочно взяв його під варту у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Відомо, що Павло Лебедєв нині переховується в Криму.

Севастополь, пляж біля бухти Матюшенка
Севастополь, пляж біля бухти Матюшенка

Кримські ютуб-блогери закликають туристів їхати на відпочинок до окупованого Криму і не боятися двотижневої обсервації. З початку карантину всіх, хто приїжджає з материкової України і тих, хто їде з Росії через міст на Керченській протоці, відправляють на двотижневу обсервацію.

У Криму сподіваються врятувати туристичний сезон і з 15 червня скасують обсервацію для туристів із Росії, незважаючи на високі показники захворюваності у країні. Російських туристів також звільнять від обов'язку здавати тести на коронавірус. Раніше, у підконтрольному Росії Міністерстві курортів і туризму Криму заявили, що кількість звернень від росіян, які цікавляться відпочинком на кримських курортах, зросла у 20 разів. Російських туристів планують пускати на півострів уже з 1 липня.

Для кримчан обсервацію не скасовують – підлягатимуть обсервації усі жителі півострова, які приїжджають з-за кордону, а також ті, хто повертатиметься з материкової України.

Севастополь, АР Крим
Севастополь, АР Крим

У зв’язку з епідемією коронавірусу на адміністративному кордоні з Херсонською областю КПВВ працюють із обмеженнями – українські громадяни без реєстрації в Криму не зможуть в'їхати на півострів, зокрема і для відпочинку, щонайменше до 22 червня. У разі погіршення епідеміологічної ситуації цей термін можуть продовжити.

12 червня в Криму повідомляли про 512 випадків зараження коронавірусною інфекцією. І ще 181 випадок у місті Севастополь станом на 13 червня.

Українські правозахисники з Кримської правозахисної групи стверджують – показники захворювань на коронавірус у Криму «цілеспрямовано знижують із метою подальшого зняття карантинних обмежень».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG