Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники звернулися до ОБСЄ через блокування українських медіа в анексованому Криму


Член «Кримської правозахисної групи» Ірина Сєдова
Член «Кримської правозахисної групи» Ірина Сєдова

Станом на червень 2020 року Росія «не тільки продовжує, але й посилює системні блокування мовлення незалежних українських медіа в Криму», повідомила на проведеному у Відні онлайн-засіданні ОБСЄ член «Кримської правозахисної групи» Ірина Сєдова.

За її словами, дії Росії істотно обмежують доступ до інформації незалежних українських онлайн-медіа та ФМ-радіостанцій для жителів анексованого Криму. Також в умовах пандеміїкоронавірусу така політика Росії в Криму ще більше ускладнює ситуацію, позбавляючи людей доступу до незалежної інформації про ситуацію з коронавірусом в Україні, від якої може безпосередньо залежати життя і здоров’я людей.

«Через це Кримська правозахисна група звертається до представників країн-учасниць ОБСЄ з проханням посилити тиск на Російську Федерацію для того, щоб вона припинила блокування медіа та інші незаконні обмеження свободи слова в Криму. А також щоб Російська Федерація припинила порушувати низку зобов’язань перед іншими країнами-учасницями ОБСЄ», – цитує Ірину Сєдову «Кримська правозахисна група».

За даними правозахисників, в анексованому Криму погіршилася ситуація з прийомом українського FM-радіосигналу. Так, в червні сигнал українських FM-радіостанцій чути тільки в 5 з 19 населених пунктів.

Росія припинила мовлення українських ЗМІ на захоплених нею територіях України. Українські засоби масової інформації постійно шукають способи передачі свого сигналу для аудиторії на непідконтрольних Києву територіях.

XS
SM
MD
LG