Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі через контакт з хворою на коронавірус ізолювали понад 100 людей, в тому числі лікарів


Діагноз коронавірусної інфекції був підтверджений лабораторно методом полімеразно-ланцюгової реакції тільки ввечері 10 квітня
Діагноз коронавірусної інфекції був підтверджений лабораторно методом полімеразно-ланцюгової реакції тільки ввечері 10 квітня

У Кривому Розі через контакт з хворою на коронавірус ізолювали понад сто людей – лікарів та пацієнтів лікарні, де її спершу лікували, а також людей з місця її роботи та з кола спілкування. Інформацію про це Радіо Свобода 11 квітня підтвердили в пресслужбі Криворізької міськради.

За даними пресслужби, жінка була шпиталізована до лікарні №3 6 квітня за рекомендацією сімейного лікаря з діагнозом ГРВІ й почала отримувати лікування.

Діагноз коронавірусної інфекції був підтверджений лабораторно методом полімеразно-ланцюгової реакції тільки ввечері 10 квітня. Того ж дня жінку перевели до базової інфекційної лікарні.

Читайте також: «Великий брат стежить». Український застосунок для домашнього карантину вже діє

Люди, з якими контактувала інфікована, ізольовані. Станом на ранок суботи пацієнтам і медперсоналу лікарні, де жінка спершу перебувала, зробили експрестести. У двох з них результати – слабопозитивні, у трьох – позитивні. Усіх людей обстежать методом ПЛР. Родина жінки також на перебуває на самоізоляції вдома.

Здійснили також санобробку приміщень, де перебувала хвора.

Станом на 11 квітня, на Дніпропетровщині виявили 55 випадків захворюваності на коронавірус. Один зі спалахів стався у шахтарському місті Першотравенська – 27 випадків.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG