Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба: якщо засідання ТКГ в Мінську відбудеться, то у режимі відеоконференції


Кулеба: щодо «Мінська» опрацьовується питання відеоконференції
Кулеба: щодо «Мінська» опрацьовується питання відеоконференції

Учасники мінських переговорів можуть проводити засідання через відеозв’язок, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Які переговори? Ви що?! Усі переговори згорнуті фізично. Я вчора розмовляв зі своїм колегою міністром закордонних справ Угорщини, і ми домовилися, що заплановане на 26 березня засідання двосторонньої міжурядової комісії ми проведемо в режимі телеконференції у ту ж дату, тому що життя не зупиняється, потрібно працювати, потрібно рухатися вперед. Щодо «Мінська» теж опрацьовується питання відеоконференції. Зараз усі відрядження масово скасовуються. Я взагалі в МЗС заборонив усі закордонні відрядження», – сказав Кулеба в ефірі програми «Суботнє інтерв’ю».

Він наголосив: «Якщо засідання ТКГ відбудеться, то у режимі відеоконференції».

11 березня у Мінську відбулось чергове засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ). Згідно з повідомленням Офісу президента, сторони досягли домовленостей про майбутній обмін, майбутнє розведення сил і засобів, відкриття КПВВ у Золотому і Щасті та запровадження Консультативної ради.

Зранку 13 березня видання «Дзеркало тижня» ​оприлюднило документи, які називає копіями останнього мінського протоколу: в них ідеться про фактично перехід угруповань «ДНР» і «ЛНР» у статус сторони переговорів у Мінську.

ТКГ про заснування Консультативної ради мало бути підписане на засіданні 25 березня.

Повна версія інтерв’ю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби буде оприлюднена 21 березня.

XS
SM
MD
LG