Доступність посилання

ТОП новини

Військового, який наїхав на курсанток у Києві, заарештували


Інцидент стався 25 серпня на території військової медичної академії
Інцидент стався 25 серпня на території військової медичної академії

У четвер водієві, який 25 серпня вчинив ДТП та тяжко травмував трьох курсанток на території військової медичної академії у Києві, Шевченківський районний суд столиці у четвер обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, повідомила пресслужба Нацполіції.

«Досудове розслідування триває й здійснюється за процесуального керівництва військової прокуратури», – повідомли в поліції.

Водночас Військова прокуратура центрального регіону України зазначила, що затриманий майор медслужби, як вже встановлено, перебував у стані алкогольного сп’яніння – понад 2 проміле.

«Внаслідок наїзду курсанткам спричинено тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, серед яких є підстави вважати про наявність тяжких тілесних ушкоджень», – заявили у прокуратурі, не вказавши, про які саме тяжкі травми йдеться. Раніше ж низка ЗМІ з посиланням на волонтерів повідомляла, що у двох із трьох дівчат ампутовано по одній нозі.

«Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого», – повідомила прокуратура, оцінюючи ймовірне покарання для затриманого.

За даними поліції, 25 серпня на території Української військово-медичної академії у Києві водій 1974 року народження скоїв наїзд на трьох курсанток військового вишу, які стояли біля адмінбудівлі. Дівчат госпіталізували, чоловіка затримали. Поліція за фактом ДТП відкрила кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG