Доступність посилання

ТОП новини

Вибух у київському суді: підозрюваний загинув – Клименко


Правоохоронці і «швидка» біля будівлі Шевченківського райсуду Києва, 5 липня 2023 року
Правоохоронці і «швидка» біля будівлі Шевченківського райсуду Києва, 5 липня 2023 року

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що підозрюваний у скоєнні вибуху в Шевченківському райсуді Києва «загинув на місці події».

«За попередньою інформацією, підірвав себе. Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці», – написав Клименко у телеграмі.

«5 липня 2023 року близько 17:20 на спецлінію 102 надійшло повідомлення про вибух у приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва. Попередньо встановлено, що обвинувачений, якого доставили в суд для участі у судовому засіданні, перебуваючи у вбиральні, вчинив спробу втечі з-під варти. При цьому він використав невстановлений вибуховий пристрій», – повідомили раніше в Київській міській прокуратурі, додавши, що підозрюваний зачинився всередині конвойного приміщення, і «вживаються заходи для його затримання».

Видання «Ґрати» повідомило з посиланням на суддю-спікерку Ірину Фролову, що згаданим підсудним є колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року, внаслідок чого загинули четверо бійців Нацгвардії, понад 140 людей були поранені.

За повідомленням, 5 липня суд мав продовжити Гуменюку запобіжний захід – його утримують у СІЗО з 2015 року.

Адвокат Гуменюка Олександр Свиридовський повідомив у коментарі «Ґратам», що на засіданні суду його підзахисному продовжили арешт. За словами захисника, Гуменюк від початку повномасштабного вторгненння Росії просив про звільнення з-під варти, щоб їхати на фронт, але йому відмовили.

У МВС і прокуратурі імені підозрюваного не наводили.

XS
SM
MD
LG