Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Китаю пропонує виключити собак зі списку тварин, чиє м’ясо можна їсти – агентство


Міністерство сільського господарства Китаю пропонує виключити собак зі списку домашніх тварин, чиє м’ясо можна їсти. Про це повідомляє агентство Kyodo.

У відомстві обґрунтували це рішення «прогресом людської цивілізації» та «суспільним занепокоєнням та прерогативою захисту тварин». Зазначається, що у країні собаки переважно перестали бути «домашньою худобою» та стали домашніми тваринами.

За повідомленням, проєкт списку був оприлюднений у середу, 8 квітня. Громадськість має час до 8 травня, щоб висловити свою думку з приводу такої пропозиції.

За даними Humane Society International, яка привітала цей крок китайської влади, у Китаї в якості домашніх тварин було понад 90,49 мільйона собак і котів у порівнянні з приблизно 10 мільйонами собак, яких щорічно вбивають для торгівлі м’ясом.

У списку, який опублікувало міністерство, згадується 31 вид і порода, зокрема свині, корови, кури, кролики і верблюди, а також «особлива худоба», така як північні олені і страуси, яких можна розводити для споживання або через хутро.

Запропоновані зміни є частиною більш масштабної боротьби зі споживанням диких тварин після того, як місцем початку нинішньої епідемії COVID-19 визначили ринок морепродуктів у місті Ухань, на якому також торгували дикими тваринами, зокрема кажанами та зміями.

Першим китайським містом, де вже заборонено їсти м’ясо собак та котів, за даними агентства, став на початку квітня Шеньчжень.

XS
SM
MD
LG